Joomla site beveiligen

Wilt u uw website beveiligen? Heeft u last van hackers/scriptkiddies of anderen die proberen uw site te misbruiken? Schakel mij dan in. Ik kan uw site beveiligen zodat het lastiger wordt om uw site te hacken of te misbruiken. Vaak kost het beveiligen van uw website veel minder geld en moeite dan achteraf een misbruikte website herstellen.

De volgende beveiligingen zijn mogelijk:

  • Het inloggen op de site extra beveiligen (two factor authenticatie): Een gebruikersnaam en wachtwoord is soms niet genoeg om te voorkomen dat onbevoegden in uw site inloggen. Een goede extra methode is het toepassen van two factor authenticatie. Naast het invullen van gebruikersnaam en wachtwoord moet er ook een code worden ingevuld die wordt gegenereerd vanuit een app op uw smartphone of met een Yubikey. Zelfs al zo iemand uw gebruikersnaam en wachtwoord bemachtigen of raden (met een brute force attack), dan kan iemand toch niet inloggen op uw site.
  • Het inloggen op de administrator pagina van de site extra beschermen met een extra inlogscherm (via .htaccess op de webserver): Er wordt een extra inlogscherm geplaatst voordat uw inlogt op de administratorpagina van Joomla met een aparte gebruikersnaam en wachtwoord. Het bijkomende voordeel is dat hackers moeilijker met een script kunnen proberen in te loggen op de administratorpagina omdat ze meteen dit extra inlogscherm niet voorbij kunnen.
  • Scannen van de bestanden van de website op veranderingen: Het is lastig om een website helemaal dicht te timmeren. Joomla zelf kan kwetsbaarheden hebben, maar ook de extensies die uw Joomla site gebruikt. Ook uw website provider kan lekken hebben op niveau van inrichting, besturingssysteem en webserver. Door vanuit Joomla zelf dagelijks de bestanden te scannen op veranderingen (code die aangepast is of nieuwe bestanden), ben je er vroeg bij om de hack op te sporen, te onderzoeken wat de oorzaak is en het gat te dichten.
  • Joomla firewall installeren: Met een firewall binnen Joomla kan je een heleboel aanvallen (zoals bijvoorbeeld cross site scripting aanvallen) afslaan en Joomla zoveel mogelijk beschermen. Dit kan zeer effectief zijn en ook beschermen ondanks dat er lekken in de site kunnen zijn (in Joomla zelf of via extensies van Joomla).

Interesse in een van bovenstaande zaken geregeld te hebben voor jouw website? Neem dan contact met mij op. Het is ook mogelijk om de site bij mij in beheer te laten nemen. Dan stel ik bovenstaande maatregelen in en hou ik de site in de gaten voor 80 euro excl. btw per jaar. Als bonus zorg ik dan ook dat als er veiligheidsupdates zijn voor Joomla of voor je extensies dat die zo snel mogelijk worden toegepast. Je hebt voor de beveiliging van je site geen omkijken meer naar.

 

beveiliging   

Afdrukken