Joomla!®beheerder

Joomla!®beheerder

 

 

Glasvezelcampagne voor Gemeente Ooststellingwerf van start vanaf 19 februari 2020!

 

 
 

Het is eindelijk zo ver! Ook voor binnen de dorpskernen in Ooststellingwerf is het mogelijk om glasvezel te krijgen met de daarbij horende snelheid. Dus ook in Appelscha, Elsloo, Ravenswoud en andere dorpskernen. Ook voor zo'n 500 adressen in het buitengebied wordt deze mogelijkheid geboden. Het aanbod geldt voor alle plekken waar nog geen aanbod van KabelNoord Glasvezel is geweest. Dat is door de gemeente zo bepaald. Oosterwolde kan helaas nog niet meedoen met deze glasvezelcampagne, maar volgt waarschijnlijk als deze campagne voor de andere dorpskernen succesvol is afgerond.

Loop je op je bedrijfslocatie of thuis tegen de beperkingen van je huidige internetverbinding aan? Heb je last van verstoringen zoals wegvallende TV-signaal, haperende downloads, geen goede Netflix, Disney of HBO verbinding? En kan je geen hogere snelheid krijgen bij je huidige internet provider? Dan is glasvezel voor jou thuis of jouw bedrijf de oplossing.

In de komende maanden, tot 6 mei 2020 start een glasvezelcampagne voor Ooststellingwerf ingezet door de De Fryske Mienskip op Glas en Glasvezel Buitenaf. Wanneer er over heel Ooststellingwerf 35% of meer aanmeldingen zijn per 6 mei 2020, dan gaat de aanleg door. Zie voor meer informatie:  Grijze gebieden maken kans op glasvezel van DFMopGlas, Glasvezelcampagne Ooststellingwerf en Glasvezel voor Fryslan - Ooststellingwerf

Het voordeel om mee te doen met deze glasvezelcampagne is:

  • Gereduceerde aansluitkosten;
  • Betere en snellere internetverbinding, ook voor de toekomst;
  • Iedereen in de dorpskernen profiteert ervan meer keuze te hebben wat voor snel internet je afneemt.

Als de 35% niet wordt gehaald en je hebt je aangemeld dan ben je tot niets verplicht. Als de 35% wel gehaald wordt en je wil na de glasvezelcampagne toch nog meedoen dan betaal je een hoger tarief aan aansluitkosten.

De keuze aan glasvezelaanbieders zal zijn:

  • Caiway
  • Delta en Delta Zakelijk
  • Online (o.a. Online.nl, Fiber, Stipte: Fiber in Appelscha)
  • Helden van . nu (alleen voor zakelijk, niet voor particulieren)

Na een jaar zullen er meer aanbieders van glasvezel beschikbaar komen.

Tijdens de glasvezelcampagne zal er meer te lezen zijn in huis-aan-huis-bladen, informatieavonden en/of bijeenkomsten via een lokale Plaatselijk Belang en andere media. Laat je tijdens de informatieavonden goed informeren, de agenda kan je hier vinden: Glasvezel voor Fryslan - Ooststellingwerf. Ook de wederverkopers zoals ik (Gahan Zwart) van Joomlabeheerder.nl zullen zoveel mogelijk bij deze informatieavonden aanwezig zijn. Zij kunnen helpen bij de keuze voor of glasvezel voor jou of jouw bedrijf geschikt is, ook op internet/technisch vlak. Wegens de coronavirus hebben echter maar een aantal informatieavonden doorgang kunnen vinden. In plaats hiervan zal op 8 april 2020 om 19:30 uur een live Youtube kanaal voor een informatieavond plaatsvinden. Zie Glasvezel voor Fryslan - Ooststellingwerf voor meer informatie en de link naar YouTube. De link is inmiddels bekend: https://www.youtube.com/watch?v=YgfGGo0sRnQ, zorg dat je erbij bent op 8 april om 19:30!

Naar aanleiding van de informatieavonden in Donkerbroek en Waskemeer en de digitale informatieavond heb ik een aantal veelgestelde vragen geprobeerd te verzamelen: Glasvezel in Ooststellingwerf - Veelgestelde vragen (FAQ)

Mocht je objectief advies nodig hebben of vragen hebben buiten de informatieavonden, dan kan je contact met mij opnemen. Wegens de coronacrisis zijn alleen afspraken via telefoon, Skype of Whatsapp (video)bellen mogelijk. We kunnen ook vraag en antwoord doen via e-mail. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Je kan mij bellen om een afspraak te maken op 06 - 25153680 of een Afspraak maken glasvezeladviesgesprek. Belafspraken zullen plaatsvinden 's avonds, woensdagmiddagen en evt. in het weekend.

Wat belangrijk is om te weten is dat ik advies geef en je kan je eventueel via mij bij een van de aanbieders aanmelden. Maar we bekijken eerst of glasvezel voor jou wel de oplossing is. Om maar een voorbeeld te geven, je kan een slechte wifi verbinding met een lage snelheid hebben op je smartphone, maar dat hoeft niet per se aan je huidige internetverbinding te liggen maar kan andere redenen hebben.

Als je je afvraagt: welke snelheid heb ik nodig, dan is dit wel een handige leidraad: https://www.providercheck.nl/blog/bericht/530/internetsnelheid-welke-snelheid-heb-je-nodig. Aan dit artikel kan ik nog twee dingen toevoegen: 1MBit = 125 Kilobyte per seconde (Kbps). Kbps is wat je ziet op een computer als je aan het downloaden of uploaden bent. Het andere is dat als je een bedrijf hebt of professional bent die veel grote bestanden moet uploaden, dat juist je uploadsnelheid belangrijk is. En dat is het grote voordeel van glasvezel: hoge downloadsnelheid en uploadsnelheid.

 
     
         
         
 

 

 

No thoughts on “Glasvezel in Ooststellingwerf”