logo logo
Even iets wat niet direct met Joomla te maken heeft. Maak je gebruik van Dropbox, Google account (bijvoorbeeld voor Gmail), Facebook, Twitter, Evernote, LinkedIn of een andere dienst of site? Wist je dat bij een aantal van deze diensten inloggegevens zijn buitgemaakt door hackers? LinkedIn en Dropbox zijn in het verleden hier slachtoffer van geweest. Dat betekent dat een hacker mogelijk op jouw account van die diensten kan inloggen en daar informatie kan stelen.
 
Maar hoe kom je erachter of jij slachtoffer bent van zo'n hack?
 
Je kan twee dingen doen.
  1. Om te bepalen of jouw account is buitgemaakt bij een eerdere hack kan je je gebruikersnaam en of e-mailadres testen via deze website:https://haveibeenpwned.com/. Ben je gehackt (Pwned heet dat in hackerstermen)? Verander dan ogenblikkelijk je wachtwoord.
  2. De vorige site helpt je voor hacks in het verleden. De Matchlite website houdt je op de hoogte van hacks zodra ze gebeuren. Je kan je hier aanmelden https://matchlight.terbiumlabs.com/ en je gegevens invullen. Zodra jouw gegevens op het Dark Web (plek op internet waar gehackte gegevens worden verhandeld) staan, dan krijg je daar onmiddellijk bericht van. Krijg je zo'n bericht, verander dan ook meteen je wachtwoord.

Afdrukken E-mailadres

No thoughts on “Hoe weet je of je gegevens misbruikt worden door hackers?”